Over dit initiatief

#kaartjevoorouderen

In 2020 brak het coronavirus uit. De wereld ging in lockdown. Wij waren geen hulpverleners, werkten niet in een winkel en hadden geen vitaal beroep.
Toen we te horen kregen dat verpleeghuizen en ouderen thuis door het coronavirus geen bezoekers meer mogen ontvangen, wilden we toch graag íets doen.
Waarom niet mensen oproepen ouderen kaartjes te sturen? Het liefst zoveel mogelijk! Daar kon iedereen aan meedoen, en toch een steentje bijdragen in die crisis.
Terry (zzp webdeveloper @ LoungeRoom) bouwde daarop kaartjevoorouderen.nl.

Door middel van deze website, kan iedereen die een kaartje wil sturen, een adres opvragen van een zorginstantie (verpleeghuizen, thuiszorgorganisaties en buurtinitiatieven die eenzaamheid onder ouderen bestrijden). De instellingen die deelnemen aan deze website hebben zelf aangegeven kaartjes te willen ontvangen (klik hier om aan te melden als instelling). De instellingen verdelen de post onder de ouderen die hier behoefte aan hebben.

Wij hoopten op zoveel mogelijk kaartjes, verspreid over zoveel mogelijk ouderen door Nederland.
Inmiddels hebben jullie meer dan 40.000 kaartjes verstuurd sinds 2020. Wat een succes!
Onze site blijft ongekend populair, en daarom blijven wij deze site onderhouden. Sommige periodes is het drukker dan andere periodes, maar zolang de site online is, kun je je aanmelden als instelling en kaartjes blijven sturen.
Met liefde gemaakt,
Terry Duivesteijn & Rosanne Timmermans 💌

Aanmelden als zorginstelling? klik hier.

Voor pers en algemene vragen, mail naar info@kaartjevoorouderen.nl.